19 augusti 2011

Ute på den vida oceanen

Ett containerfartyg passeras i Engelska kanalen
Foto: Pontus Jönsson

NORTH ATLANTIC OCEAN
2011-08-19, kl 14:00 svensk tid (12:00 lokal tid)Då är vi så äntligen ute på "det stora blå" igen. Förra törnen pilade vi mest upp och ner mellan Canada och USA vilket inte föranledde några längre sjöresor. Nu är vi alltså tillbaka på Atlantfarten och har påbörjat resan till Philadelphia. Vi lämnade Engelska kanalen akter om oss i onsdags kväll och har hittills haft bra väder. Vi fick en släng av lite regn och temporärt ökande vind igår morse och under natten men på det stora hela är det solsken och lugna gatan.

Det blir en del pappersarbete så här efter en lastning så det är vad jag roar mig med om eftermiddagarna. Lastlista ska skrivas, ISPS-information ska skickas, stuveriets arbetstider ska matas in, ballastrapport ska skickas, genomsökning av fartyget efter fripassagerare ska rapporteras etc etc. Min plan är dock att ha allt det undanstökat innan helgen så kan man ta det lilla lugna då istället.

Den fortsatta färden västerut ser ut att kunna fortlöpa utan större väderförändringar och vi håller planenligt tiden till lotsplatsen nästa söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar