06 september 2011

Årets händelse i Pointe au Pic

Premiärankomsten för tåget från Quebec
Foto: Pontus Jönsson

POINTE AU PIC, QUÉBEC, CANADA
2011-09-06, kl 20:00 svensk tid (14:00 lokal tid)Tåget ringlar sig fram längs stranden
Foto: Pontus Jönsson
Redan på förmiddagen så såg vi att det arbetades frenetiskt borta på vid järnvägsspåret som löper genom Pointe au Pic. Man reste ett stort tält och det började lukta grillat. Sen strömmade det till mer och mer människor och stuveriet avslöjade att det snart skulle anlända ett tåg. För första gången på väldigt länge kan man nu som passagerare åka tåg från Quebec City till Pointe au Pic. Det var alltså premiärankomsten vi skulle få bevittna från första parkett. Det var lite osäkert när tåget skulle anlända men vid 13.30-tiden kunde vi se lysena från loket komma längs strandkanten och folksamlingen skrek av förtjusning när lokföraren drog visslan när de närmade sig "stationen". Ballonger kantade spåret och både polis, brandkår och ambulans var stand-by för denna begivenhet!

Lastningen kom igång i går morse men det har varit lite instabilt väder och en hel del kraftiga skurar så vi har inte kunnat arbeta helt ostört. Det glunkas om avgång på fredag förmiddag, återstår att se hur det fortlöper. I morgon ska det i alla fall bli en strålande solig höstdag så det ser vi fram emot.

Det anlände färska tidningar från Sverige med våra påmönstrare idag. Alltid trevligt att få läsa lite aviser även om man följer nyhetsflödet på internet mest hela tiden. Kapten Mats och TC Johan kom nämligen och löste av Krister och Dariusz som nu åker hem på sju veckors ledighet. Själv har jag varit ombord 4 veckor på torsdag och det är förmodligen 3 veckor som återstår ombord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar