22 september 2011

Award

Ett WW2-monument längs Seine
Foto: Pontus Jönsson

NÅGONSTANS PÅ SEINE
2011-09-22, kl 00:05 svensk tid (00:05 lokal tid)Det brukar som regel röra sig om rätt blygsamma kvantiteter destinerade Rouen och så var fallet även nu. Däremot är det inte fritt fram att komma och gå som man vill eftersom vi ligger djupt lastade och tillgängligt vattendjup är på sina ställen inte så generöst. Därför får vi inför ankomst så kallade "fönster" av agenten, dessa fönster baseras på tidvattnet och våra möjligheter att komma hela vägen uppför floden utan bottenkänning. Det är alltså tidpunkter mellan vilka vi kan påbörja vår flodresa. Samma gäller vid avgång så därför blev vi liggandes ett antal timmar efter att man lossat färdigt innan vi kunde gå.

Nu över till det som har med inläggets rubrik att göra. Jag mottog härom aftonen en mycket ärofylld utmärkelse från en av mina trogna bloggläsare Ole. Han för själv en (B)loggbok där han skildrar sin vardag som pensionerad sjöman på Åland. Jag tackar naturligtvis ödmjukast för denna award och de vänliga orden. Tack också för din blogg som jag ofta läser med stort nöje! Själva utmärkelsen utgörs av en utmaning/uppmaning att svara på nedanstående sex frågor:


AWARD

1. Varför började du blogga
Jag har alltid haft ett visst behov av att förmedla mina upplevelser och min vardag till sjöss. Såväl muntligen som skriftligen. I början av min karriär, redan på tiden som elev, skickade jag ett sorts veckobrev till vänner och bekanta. Dessa så kallade "Flaskposter" vidareutvecklades sedan till en regelrätt blogg som jag började kabla ut på webben den 12 november 2007 och på den vägen är det.
2. Vad har du för mål med bloggen?
Till viss del för min egen del att kunna gå tillbaka och friska upp minnet lite emellanåt. Man glömmer så fort :) Sen självklart är ett mål att många ska uppskatta det jag skriver och tycka det är intressant att "titta in" emellanåt.
3. Vilka bloggar följer du?
Jag följer så gott som dagligen (B)loggboken, filippamamma, Paradiset och Jonas Vardag
4. Favoritfärg?
Utan tvekan blå i allsköns nyanser
5. Favoritfilm?
Svårt att välja en när det finns en uppsjö klassiker som GÖTA KANAL, REPMÅNAD, S/S MARTHA och många fler. Jag gillar också filmer med tydliga musikinslag såsom skildringen av Johnny Cash's liv och leverne: WALK THE LINE
6. Vilket land drömmer du om att besöka?
Jag är väldigt dålig på att resa under ledigheterna men ett land som alltid lockat mig är NYA ZEELAND som jag hoppas kunna besöka nån dag. Antingen med båt eller på annat vis.

Slutligen är tanken att utdela denna AWARD till någon blogg jag själv vill uppmärksamma. Jag väljer då att framhäva min kollega på TransWood, Jonas, som under devisen: En bild säger mer än tusen ord, på ett föredömligt sätt skildrar en sjömans vardag såväl hemma på ledighet som ute på jobbet. Titta gärna in i Jonas Vardag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar