24 september 2011

I engelsk hamn

Lossning i Sheerness
Foto: Pontus Jönsson

SHEERNESS - RORO1, UNITED KINGDOM
2011-09-24, kl 14:00 svensk tid (13:00 lokal tid)I torsdags kom vi fram till vår nästa destination, Sheerness i Kent County, UK. Den större delen av lasten vi hade ombord var ämnad för denna hamn så här fick vi ett par nätter till kaj. Stuveriet drog igång direkt när vi kom fram på kvällen och fortsatte sedan igår mellan 06 och 18. Mycket civiliserade tider som innebar möjlighet för mig att komma iland på kvällskvisten. Denna möjlighet utnyttjades också till fullo genom att jag och Mats smög iland och tog ett par pilsner på de lokala pubarna.

"Gubben i tanken"
Foto: Andrea Olsson
För en halvtimma sedan blev stuveriet klara men eftersom det inte blir någon lossning i Terneuzen i morgon så har vi mycket tid att "slå ihjäl". Det blir då billigare för oss att ligga kvar här några timmar extra och sedan tuffa över kanalen mot Wandelaar Pilot station. Så lots beställd till klockan 20 lokal tid och jag tänkte ta en promenad iland nu. Såg bland annat ett ställe med gratis WiFi så jag tänkte ta med mig iPhonen upp och köra lite uppdateringar. Jag ska också försöka få i mig lite mat eftersom kocken här ombord inte riktigt håller den klass vi är vana vid. Lite tråkigt eftersom mathållningen ombord är en mycket viktig trivselfaktor.

Lossning i Terneuzen på måndag och tisdag men vi kommer fram i morgon lunch och jag tänker tillbringa den eftermiddagen nere i en dubbelbottentank. Kul va?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar