10 september 2011

Nästa stopp: Corner Brook

Vy akteröver från vår position i Pointe au Pic
Foto: Pontus Jönsson

SÖDER OM ÎLE D'ANTICOSTI
2011-09-10 kl 17:00 svensk tid (12:00 lokal tid)Vi lämnade ett soligt och fint Pointe au Pic akter om oss i går eftermiddag och kunde med lots ombord sätta fart nedför St Lawrence-floden. Lotsen lämnade oss vid Escoumins som vanligt och under kvällen puttrade vi fram i separationen under min och Andreas vakt. Vi tog upp jakten på INGRID GORTHON som hade avgått Baie Comeau med samma destination som oss. Vi skulle hinna före henne och när jag tittade ut genom ventilen i morse så höll Jocke precis på att köra om henne. Det gavs tillfälle för fotografering av denna gamla Gorthon-dam vars syster ALIDA jag seglat på under mina första år som styrman. INGRID är den enda av systrarna som fortfarande går i charter för TransAtlantic och hon var som sagt också på väg till Corner Brook men i stället för att lasta för Europa ska hon köra papper sydvart mot Puerto Rico och Venezuela.

"Svarta gänget" på besök
Foto: Pontus Jönsson
Under uppehållet i Pointe au Pic fick vi påhälsning av "svarta gänget", det vill säga tullarna. De genomsökte fartyget med hjälp av sin hund i syfte att försäkra sig om att vi inte smugglar nått skumt. Vilket vi såklart inte gör och det kom också dessa herrar (samt hund) fram till. Jag visade dem runt i lastrummet och ute på däck och bara för att testa hunden så gömde de en påse som innehöll spår av narkotika (alltså påsen var nu tom men hade en gång haft suspekt innehåll) i en av våra ventilationstrummor. Hunden spårade detta direkt och markerade för sin hundförare att här fanns något gömt. Mycket imponerande att se.

Nu är siktet alltså inställt på Corner Brook där vi fyller upp damen innan avgång mot Europa. En lugn lördag i sjön idag och jag beger mig strax ner till gymmet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar