28 september 2011

På väg mot avmönstringshamn

Passage av Vlissingen, Holland igår kväll
Foto: Pontus Jönsson

GERMAN BIGHT (DEUTSCHE BUCHT), NORDSJÖN
2011-09-28, kl 12:00 svensk tid (12:00 lokal tid)Lossningen i Ternuzen är nu historia och vi är sedan i går afton på resa mot Lübeck via Nord-Ostsee Kanal (Kielkanalen alltså). I Lübeck väntar förutom avmönstring en diger bunt människor som alla ska hälsa på, utföra arbeten ombord eller inspektera att vi sköter oss. Så det kommer att bli hektiska dagar till kaj även om det blir en hel del uppehåll i lastningen på grund av nationella helgdagar och annat. Tur är väl det så vi kan fokusera på allt runt omkring som ska skötas. Så jag misstänker starkt att jag inte kommer att hinna med något mer blogginlägg innan jag åker hem, eller åtminstone vågar jag inte lova det.

Planen för dessa sista dagar är i alla fall att vi slussar in i Kielkanalen sent ikväll, det är fortfarande bara en sluss i drift i Brunsbüttel så det flaggas för långa väntetider innan det kan bli vår tur att få inleda vår passage. Sen kommer vi att förtöja vid Schlutupkai i Lübeck på torsdag kväll och på fredag drar showen igång med Transportstyrelsens fartygsinspektörer och Lloyd's surveyors som frontfigurer. I birollerna ses radiobesiktningsmannen och livräddningsutrustningsbesiktarna.

Min avlösare Janne kommer ner till Tyskland på måndag och jag tar vändande hyrbil mot Sverige igen på tisdag morgon. Så var ännu en trevlig törn ombord i TransFighter på väg mot sitt slut och jag tackar som vanligt för visat intresse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar