13 september 2011

Passerar Frankrike på väg till Frankrike

INGRID GORTHON
Foto: Pontus Jönsson

SÖDER OM NEWFOUNDLAND, CANADA
2011-09-13, kl 17:00 svensk tid (13:00 lokal tid)De senaste dagarna har rasslat på i rask takt. Vi kom fram till Corner Brook i söndags morse och sen har stuveriet lastat med rekordfart och vi var färdiga för avgång redan i går kväll. Det var en väldigt positiv överraskning. Stuvarna i Corner Brook är bra att ha med att göra på alla sätt och vis men snabbhet har inte varit deras signum precis. Det kanske är på väg att bli ändring på det nu. När vi lämnade lots så begav han sig direkt till INGRID GORTHON som legat till ankars vid York Harbour i väntan på att vi lastat färdigt. De har fullt upp i Corner Brook ett tag framöver alltså.

Vi navigerade ut genom Bay of Islands igår på min vakt och under förmiddagen har vi löpt på längs sydkusten och passerar snart öarna Saint Pierre och Miquelon som är fransk territorium. Därav rubriken på dagens inlägg: "Passerar Frankrike på väg till Frankrike" eftersom vår destination är Rouen ett stycke upp i floden Seine där också den franska flaggan vajar. Tanken är att vi ska lossa där på onsdag i nästa vecka och så vitt vi kan se ska inte vädret ställa till med något speciellt längs vägen.

Har läst att resterna av orkanen Katia gav upphov till lite vind och regn hemma i Sverige. Nu kommer även den tropiska stormen Maria att jaga oss över Atlanten men som jag just skrev så ser det inte ut att ställa till några bekymmer för oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar