08 september 2011

Rask fotopromenad iland

TransFighter till kaj i Pointe au Pic
Foto: Pontus Jönsson
POINTE AU PIC, QUÉBEC, CANADA
2011-09-08, kl 19:00 svensk tid (13:00 lokal tid)Det har varit en ganska regnig och grå inledning på hamnbesöket i Pointe au Pic men så igår vände det till lite ljusare tillvaro och jag passade på att ta en snabb promenad iland med kameran i högsta hugg. Jag älgade upp för de många trappor som leder upp till Casinot och hotellet, väl däruppe smet jag bort mot utsiktspunkterna som finns längs promenadstråket för att få en glimt av TransFighter nere vid kajen. Jag skrev i föregående inlägg om tåget som ankom men det är långt ifrån varje dag det dyker så jag utnyttjade rälsen för att ta mig bort längs stranden för att få ytterligare bilder.

Skarv
Foto: Pontus Jönsson
Resultatet blev bland annat den här bilden på en Skarv av mer kanadensisk karaktär. Han eller för all del hon satt och torkade sina vingar på de stenar som för stunden torrlagts genom tidvattnets försorg.

Idag är det strålande solsken och lastningen på mellandäck har precis avslutats. Nu efter lunch fortsätter vi nere i underrummet och förhoppningsvis kan vi vara helt klara här i Pointe au Pic i morgon kväll. Då fortsätter vi "hem" till Corner Brook för att fylla resterande ytor i lastrummet med värdefull papperslast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar