04 september 2011

Snart dags att fylla båten igen

Patienten i väntan på evakuering
Foto: Pontus Jönsson

TVÄRS POINTE DES MONTS, ST LAWRENCE, CANADA
2011-09-04, kl 18:00 svensk tid (12:00 lokal tid)Vi har nu hittat in i St Lawrence-floden och dundrar fram här i full fart för att ta lots vid Escoumins ikväll lokal tid. Så det blir ingen lastoperation idag utan de drar igång i morgon bitti med arbetet att återigen fylla fartyget med last destinera Europa. Stuveriet i Pointe au Pic är ju väldigt duktiga så det kommer nog gå alldeles utmärkt.

Igår hade vi en helikopterevakueringsövning (långt ord) och däckseleven var simluerad skadad och var tvungen att evakueras till sjukhus i land. Det var en strålande dag i Cabot Strait vilket gav goda fotomöjligheter. Bilden ovan tycker jag ger en bild av att patienten är ensammast i hela världen men naturligtvis var vi alla alldeles i närheten. När vi "tar emot" en helikopter så är en brandgrupp stand-by om något skulle gå snett och sjukvårds-styrman med sitt team är också

Orkanen KATIA närmar sig Nordamerika och vem vet kanske resterna av henne kan påverka oss när vi ska över Atlanten igen om cirka en vecka?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar