17 september 2011

Med Europa i sikte

Transfighter till kaj i Pointe au Pic, 2011
Foto: Pontus Jönsson

EN BRA BIT ÖVER ATLANTEN
2011-09-17, kl 14:00 svensk tid (12:00 lokal tid)Det tuffar på bra över Atlanterhavet och vädret är verkligen på vår sida. Inte så mycket solsken men heller nästan ingen vind och ändå bra temperatur i luften så att det går att måla. Projektet på akterkant bygget börjar nå sitt slut och det har blivit riktigt snyggt. Bilder på det kommer senare. Just idag hade jag egentligen ingen riktigt bra bild för bloggen så det blev en landskapsbild från vårt senaste besök i Pointe au Pic. Jag försökte fånga en vadare som jag såg knalla runt nere på däck men fick bara ett halvsuddigt kort från bryggan. När jag efter vakten smög ner för att fånga den på nära håll så var den puts väck.

Vi har fullt upp för att planera Europa-besöket som den här gången kommer att vara ganska hektiskt. Det börjar närma sig förnyelse av certifikat som görs vart 5:e år så vi kommer att få påhälsning av både Transportstyrelsen och klassningssällskapet Lloyd's. Som planen lyder just nu kommer vi att lösa av systern TRANSPINE på kustfarten på US East Coast ett tag så det här kan vara det sista Europabesöket på ett tag framöver. Så det är mycket som ska sys ihop. Framför allt stundar ju avmönstring för min del och det är nog så viktigt att planera.

Jag fick en önskan från en av er bloggläsare om ett reportage från maskinavdelningen. Så självklart kommer det att dyka upp en blänkare om "gruvan" framöver, kanske rentav redan på måndag!

1 kommentar:

  1. Hade varit MER intressant att få se byssan, haha f.ö kan jag medela digatt Köping ligger kvar....

    Mässkalle

    SvaraRadera