27 november 2011

Nu stundar avfärd

På tisdag tar jag över rodret
Tidigt i morgon bitti lyfter jag och repen Micke från Arlanda med destination Deer Lake Airport utanför Corner Brook i Canada. Resan går via Frankfurt och Toronto och det tar närmare ett dygn från första flighten start till landning på Newfoundland. En helt vanlig påmönstring i Nordamerika alltså.

Ja eller helt vanlig är den egentligen inte. Ombordvarande befälhavare får sjukavmönstra och jag har fått frågan om jag kan tänka mig att åka ut och ta över fartyget tills nästa kapten kommer om två veckor. Detta tackade jag naturligtvis inte nej till och det ska bli spännande att prova på detta.

Jag kastas rätt in i månadsredovisningen vilket sannerligen ska bli en utmaning men med den utförliga skriftliga avlämningen som har ramlat in i min epostlåda och den muntliga genomgång som stundar på plats ska nog detta också kunna redas ut med bästa möjliga resultat.

Med anledning av att det säkerligen kommer att vara mycket att sätta sig in i den första tiden så kanske jag inte lyckas upprätthålla den annars obligatoriska "varannandags-uppdateringen" av bloggen. Men håll ut så kommer jag snart att vara tillbaka i sedvanlig form.

Klargörande: bara för att rätt ska bli rätt så vill jag klargöra att när Mats kommer så mönstrar jag ner till Överstyrman igen :)

4 kommentarer:

 1. Grattis Pontus, det var på tiden. Grattis oxå till extra poängen igår. Laget från "stan" får
  ännu en tid harva i botten.

  SvaraRadera
 2. Lycka till säger

  Mässkalle

  SvaraRadera
 3. Vad häftigt, lycka till.

  Hälsningar// Thomas

  SvaraRadera