02 december 2011

En hektisk inledning

Nya "lägenheten" sedd från ingången. Utanför bild till vänster
ligger kontoret och till höger dörren till sovhytten
Foto: Pontus Jönsson

CORNER BROOK, NL, CANADA
2011-12-02, kl 01:50 svensk tid (2011-12-01 21:20 lokal tid)Påmönstringsresan gick bra men man känner sig ganska mör när man kommer ombord efter över 24 timmar på resande fot. Jag har inte helt lätt att somna på flygplan heller så större delen av restiden var i vaket tillstånd sittandes i en flygplansstol med ganska begränsat utrymme. För att uttrycka sig milt. När vi landade på Deer Lake kom överstyrman Janne och hämtade oss för transport till fartyget som låg vid väntekajen Western Terminal.

Efter några timmar i ryggläge var det sedan dags att ta itu med de nya arbetsuppgifterna. Jag skrev ut en del dokument och begav mig upp till Krister på sjukan för första delen av avlämningen. Den som framför allt rörde månadsredovisningen som var i antågande. Så här några dagar senare kan jag se tillbaka på några intensiva men väldigt givande första dagar i skepparstolen. I onsdags morse förhalade vi från Western Terminal till brukets kaj och i morse kom lastningen igång. Återstår att se när det kan bli avgång.

Vädret är ganska milt och den snö som bilderna jag såg förra veckan visade har redan smält bort. Ganska skönt när man ska ta sig fram till fots men det ger ingen som helst vinterkänsla. Jag öppnade i alla fall första luckan i adventskalendern med choklad idag. Så nog är det december allt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar