09 december 2011

Ett blåsigt test

Utsikt från kontoret innan stormen drog förbi
Foto: Pontus Jönsson

GULF OF MAINE
2011-12-09 kl 19:00 svensk tid (13:00 lokal tid)Vi hade vid avgången från Corner Brook ögonen på ett lågtryck som i snabb takt skulle fördjupas och komma vår väg. Vi räknade med att möta det ett stycke utanför Halifax vilket också blev fallet men det rörde upp betydligt mer sjö och piskade på betydligt mer vind än vad prognoserna gjorde gällande. Så det blev ett test med en gång för den nybakade skepparen. TransFighter gick bra genom de stundtals 8 meter höga sjöarna som drevs på av vindar på över 40 m/s och vi fick hålla tillbaka lite men kunde sakteliga fortsätta vår färd mot Portland. Stormen orsakade stora skador över land när den drog förbi och det rapporteras idag bland annat om många strömlösa och telefonlösa på Newfoundland. Under natten mojnade det sedan och vi har idag strålande solsken och ett gäng fiskebåtar som gör oss sällskap här i Gulf of Maine.

Tar lots för Portland tidigt i morgon bitti och drar sen igång lossningen så fort vi kommit till kaj och blivit inklarerade. Agenten i Portland har lovat fint väder under helgen så det hoppas vi att han kan hålla.

Här i Portland är det avlösning för några av våra filippinska kollegor som säkert längtar hem till jul efter många månader ombord. Nästa brygga är Norfolk och därnere blir det avlösningar för några av svenskarna. Bland annat kommer min avlösare och jag mönstrar ner till överstyrman igen. Det blir en flytt på ett tiotal meter tillbaka till min gamla hytt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar