26 december 2011

Julhelgen ombord hos oss

Jag agerade tomte när klapparna från sjömanskyrkorna i USA skulle delas ut
Foto: Mikael Ekberg

CORNER BROOK, NL, CANADA
2011-12-26, kl 22:30 svensk tid (18:00 lokal tid)Då har julhelgen passerat såväl hemma i Sverige som här ombord i TransFighter. Julafton inleddes som jag tidigare skrivit med lite arbete. Stuveriet höll ut till 14:30 innan de gav sig av hemåt för julfirande. Vi kunde då också slå igen sidoporten och ta lite julhelg ombord också. Själva firandet klarades av på juldagen men vi var några stycken som gjorde ett tappert försök att gå iland för att umgås med lokalbefolkningen på julaftonsafton. Det gick inget vidare för allt var stängt utom ett litet hak vi hittade där det satt fyra-fem tappra figurer. Så efter ett tag tog vi oss hem till båten igen.

Några av klapparna
Foto: Pontus Jönsson
Juldagen började med en brunch där också tomtegröt fanns på menyn. På eftermiddagen samlades hela gänget i dagrummet för lite glögg och klapputdelning. Jocke, som bor här i Corner Brook, kom ner med hela sin familj och kollade på Åsa-Nisse med oss. Självklart stod grillning av gris på schemat och den avnjöts sedan av våra filippinska kollegor på julbordet som även innehöll en hel del svenska läckerheter. En mycket trevlig jul ombord och jag somnade ovaggad redan innan kl 21 igår kväll.

I morgon drar stuveriet igång igen med lastningen och vi återgår till business as usual ombord. Åtminstone fram till nyårsafton, för då blir det lite ledighet igen innan vi kan fylla upp damen under de första dagarna på det nya året och dra oss ner mot Norfolk och Portland igen för lossning. Jag hade hoppats att JVM-matcherna i hockey skulle kunna sändas på CBC (som jag får in på TV:n ombord) men så verkar inte vara fallet utan de sänds nog på nån betalkanal.

Grillad "Suckling Pig"
Foto: Pontus Jönsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar