06 december 2011

Nu ska vi snart åka lite båt

Fyren "Portland Head" vid inloppet till Portland, Maine
Foto: Pontus Jönsson

CORNER BROOK, NL, CANADA
2011-12-06, kl 18:00 svensk tid (15:30 lokal tid)Nu har vi kommit till den punkt där avgången faktiskt är i sikte och fastän vi har haft så lång tid här till kaj så ser avslutningen ut att bli mitt i natten, tidig morgon. Det ska tilläggas att vi ju är i Corner Brook och här kan saker och ting ändras fort.

Det ska i alla fall bli skönt att få åka lite båt ett tag igen. Det är ingen jättelång sjöresa ner till Portland men vi tar det lite vacker ner och väntas dessutom stöta på en en liten rökare som vi får hålla ögonen på. Just nu här i Corner är det regnigt och ganska varmt. Adventskalendern och det batteridrivna ljuset på bordet är fortfarande de enda sakerna som inger någon form av julkänsla.

I söndags kväll var vi uppe hos Jocke och fick väldigt god middag i sällskap av hans fru och fyra döttrar. Kul att få se hur han bor och få träffa hans familj som man annars bara hör talas om.

Nu ska jag färdigställa de papper som behövs innan avgång och sedan vila lite för att vara pigg när jag ska ta damen från kaj och svänga runt ut längs Humber Arm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar