11 december 2011

Departure Portland

Portland, Maine, en strålande decembermorgon
Foto: Pontus Jönsson

PÅ RESA TILL NORFOLK, VIRGINIA
2011-12-11 kl 21:00 svensk tid (16:00 lokal tid)Visiten i Portland var ganska raskt avklarad. Vi plockade upp Sea Pilot, vid namn Susan, vid lotsplatsen kl 04:00 i lördags morse och kunde sedan förtöja vid Merill's Marine Terminal strax före 06. Lossningen drog igång så snart vi blivit inklarerade. Det var min första inklarering i USA som skeppare så det var så klart spännande att se om jag hade fått allt pappersarbete rätt. Det visade det sig att jag hade så när CBP-officern hade debarkerat kunde jag koncentrera mig på nästa uppgift. Nämligen att mönstra av två filippinare och förbereda allt för deras avlösares ankomst.

Kvällen blev lugn och efter en film gick jag och la mig ganska tidigt. Det började kännas att jag varit vaken sedan 03 på morgonen och eftersom vi inte visste riktigt hur pass tidigt stuveriet, som jobbar dygnet runt, skulle vara färdiga så var det bäst att passa på att få lite sömn. Jag väcktes av agenten som varskodde att terminalen meddelat när de skulle vara färdiga och tillsammans enades vi om avgång kl 09. Så med docking pilot och sea pilot ombord, samt en obligatorisk bogserbåt kopplad på babords låring, kunde vi svinga runt damen i en spegelblank hamnbassäng och tuffa ut förbi Casco Bay Bridge som öppnats för vår passage.

Det verkar bli fortsatt fint högtrycksbetonat väder och vi tuffar ner mot Chesapeake Bay på en maskin. Skönt med några dagar i sjön!

Portland Head, december 2011
Foto: Pontus Jönsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar