24 januari 2012

Ankommen avmönstringshamnen

Vi har sällskap av inte mindre än två kustbevakningsfartyg här i Corner Brook
Foto: Pontus Jönsson

CORNER BROOK, NL
2012-01-24 kl 21:00 svensk tid (16:30 lokal tid)Som så många gånger annars så överskattar stuveriet sin egen förmåga i Corner Brook. Vi ankrade strax utanför Governor's Island i Bay of Islands vid 11:30-tiden i går och hade då fått besked att Ingrid Gorthon väntades vara klar vid 20-tiden. På eftermiddagen reviderades detta för säkerhets skull till 22:00 och strax innan började vi göra oss redo för att hiva ankaret och tuffa in mot lotsplatsen. Fast Ingrid avviserade förseningar och inte förrän 03:00 hade vi vår lots ombord och vid 04:15 var vi fastknutna vid bruket i Corner Brook.

Utsikt från gårdagens ankarplats
Foto: Pontus Jönsson
Idag trillade även hemresebiljetten in i epost-lådan. Tisdag om en vecka lyfter jag från Deer Lake för att ta mig till Arlanda via Halifax och London. Sen tyder allt på att det blir en vanlig ledighet på 6-7 veckor. Härlig tid att vara ledig på ;) Nåväl jag ska hinna med förnyelse av läkarintyg, service på bilen, diverse festligheter och annat så det spelar nog ingen roll vilken årstid det är, alltid skönt att vara ledig.

Stuveriet håller upp med lastningen under natten så vi kan sova ut i lugn och ro efter den tidiga morgonens aktiviteter.

3 kommentarer:

 1. Hur många sjödygn har ni på en törn ombord, och
  hur många hamndygn?

  SvaraRadera
 2. Hoppsan ni har glömt att förtöja, några förändor skulle nog behövas,
  Torolf

  SvaraRadera
 3. Ja under 7 veckor ombord är det cirka 4 veckor till kaj och 3 veckor till sjöss just nu :) Jodå Torolf de finns där, de försvann bara i min oförsiktiga redigering :)

  SvaraRadera