02 januari 2012

Årets första

På tolvslaget snöade det rejält utanför bryggfönstren
Foto: Pontus Jönsson

CORNER BROOK, NL, CANADA
2012-01-02, kl 18:45 svensk tid (14:15 lokal tid)Så trillar alltså årets första blogg-inlägg in. Vi är fortfarande i Corner Brook, fartyget heter fortfarande TransFighter, vi lastar fortfarande papper och jag heter fortfarande Pontus Jönsson. Inga våldsamma förändringar under nyårsnatten alltså.

Vi hade ett trevligt firande med god mat, en hel del godis och god dryck här ombord. Innan tolvslaget var det glad karaoke-sång i dagrummet med några minnesvärda framträdanden. Bland annat körde jag mitt paradnummer på filippinska samt att hela besättningen klämde i och framförde en oförglömlig version av "Sweet Caroline". Efter detta samlades vi alla uppe på bryggan för att anförda av fartygets tuta hurra in det nya året. Vid det här laget hade det börjat snöa rejält men vi lyckades ändå se ett och annat fyrverkeri genom snöflingorna.

Nyårsdagen spenderades till stor del hemma hos familjen Lyberg där vi kollade på Amerikansk fotboll och bjöds på allsköns läckerheter av lokal karaktär. Mätta och belåtna återvände vi sen hem till fartyget för en natts vila innan stuveriet drog igång igen i morse. Det ser ut som om det kan bli tal om avgång framåt onsdag morgon och då ställer vi in siktet på Norfolk, Virginia!

Inblick i magasinen i Corner Brook
Foto: Pontus Jönsson

2 kommentarer:

 1. Hej, Pontus!
  För exakt ett år sedan lovade jag att följa din blogg. Det har jag gjort och tycker fortfarande att det är intressant att läsa om livet ombord. Datorn är ju ett fantastiskt medium vi har till vårt förfogande när det gäller snabb kommunikation. Men vad har egentligen hänt med "Gnisten" finns han/hon kvar ombord eller sköter var och en hans gamla syssla via sin dator?
  God fortsättning på det nya året och måtte Brynäs gå till slutspel och bli svenska mästare.
  Jungmannen på B.O. Börjesson.

  SvaraRadera
 2. Hallå!

  Kul att du har fortsatt att läsa om livet här på TransFighter. Ja datorn och internet har verkligen förkortat avstånden mellan fartyget och vänner o familj.

  Gnistens administrativa sysslor ligger mest på befälhavaren numera. Den mesta kontakten mellan fartyg, kontor, agenter, stuveri etc sker nästan uteslutande via epost. Själva radiopratadandet sköter styrman på vakt eftersom det fortfarande är en hel del rapporteringer till trafikcentraler och lotsar som sker via VHF.

  God fortsättning!

  SvaraRadera