16 januari 2012

Åter fastknutna

En US Airways, Embraer 175, på inflygning till Portlands bana 29
Foto: Pontus Jönsson

PORTLAND, ME - MERILL'S MARINE TERMINAL
2012-01-16 kl 21:00 svensk tid (15:00 lokal tid)Under gårdagen tuffade vi upp längs Massachusetts kust i Gulf of Maine, passerade genom valskyddsområde och kryssade mellan fiskebåtar. Allt medan det snöade, stundtals ymnigt. Det bjöds till och med på minusgrader vilket satte käppar i hjulet för mina planer att vaska däck. Detta är nämligen välbehövligt efter att maskinavdelningen spolat turbin och annat som genererar rikliga mängder sot. Snön håller nu på att smälta bort på sina ställen och resterna som är kvar blir en svart sörja vilket inte alls ser representativt ut. I morgon pratas det om varmare temperaturer och regn vilket jag med anledning av ovan nämnda tillstånd ser gladeligen fram emot.

Flygnörden inom mig får sitt lystmäte också här i Portland eftersom vi ligger förtöjda precis vid inflygningen till Portland International Airport (PWM). En flygplats som jag också sett från insidan några gånger i och med på- och avmönstringar.

De kvarvarande 4 500 tonnen papper skall lossas ut här vid Merill's Marine Terminal och stuveriet som är snabbt och effektivt jobbar dessutom dygnet runt. Så om inte vädret ställer till det allt för mycket så kan vi avgå mot Corner Brook i morgon kväll. Jag "firar" 7 veckor ombord i morgon och det återstår då 2 veckor innan hemresa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar