14 januari 2012

Blåsig avgång

Traktortuggen APRIL MORAN gjorde ett bra jobb i blåsten
Foto: Pontus Jönsson

ATLANTEN, PÅ RESA TILL PORTLAND
2012-01-14 kl 18:00 svensk tid (132:00 lokal tid)Norfolk har verkligen blivit bättre och bättre på att lossa papper och lär sig fort. Detta gjorde att redan strax före midnatt i torsdags var vi färdiglossade och kunde krypa till kojs för några timmars sömn innan avgången som var bokad till 06:00 följande morgon. Under dessa timmar hann det blåsa upp rejält och det gick nästintill grov sjö i hamnbassängen när lotsen bordade. Med två bogserbåtar till hjälp så gick det galant och vi kunde backa ut från NIT RoRo och tuffa ut mot lotsplatsen där vår lots, i ganska gropig sjö, debarkerade.

Det blåser fortfarande en del men sjön är moderat och förmiddagen har gått åt till att byta lite ballastvatten. Det vatten jag tar ombord i Portland måste också bytas innan Corner Brook och efter korrespondens med Transport Canada och ECAREG som reglerar ballastbytena så har jag nu klart för mig exakt var jag kan byta vatten och inte. Det är bara några få tankar det rör sig om men jag är mån om att göra allt enligt boken så att det inte uppstår några som helst konstigheter när väl rapporten skickas in.

Annars har det varit en lugn lördag i sjön och jag passar på att åter skicka ett grattis till min kära mor på hennes födelsedag idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar