10 januari 2012

Lossningsdags igen

Många containrar finns det i Norfolk.
Foto: Pontus Jönsson

NORFOLK INTERNATIONAL TERMINAL, VIRGINIA
2012-01-10 kl 20:00 svensk tid (14:00 lokal tid)Straddle Carrier
Foto: Pontus Jönsson
Då är vi på plats i Norfolk igen som förutom en stor militärbas består till mesta delen av containerhantering. Många plåtburkar finns det och de stora containerfartygen avlöser varandra vid de många kajerna. Hundratals "Straddle carriers" kör oförtrutet runt dessa containrar i hamnen och kan väl mest liknas vid nått futuristiskt mumbo-jumbo taget ur Star Trek. Fast de fyller onekligen sin funktion väl och det är inte utan att man blir lite imponerad över att all last hamnar på rätt ställe (vilket i och för sig kanske inte är 100% säkert).

Vår lossning kom i alla fall igång igår morse och med undantag för några timmars regn har det flutit på bra. För våran del är det i alla fall bara gamla "hederliga" truckar med pappers-clamps som knappast kan misstas för science fiction. I morgon flaggas det dock för synnerligen ihållande regn vilket naturligtvis sätter käppar i vårt lossningshjul. Det återstår att se om den amerikanska vädertjänsten har gissat rätt eller inte. De hade väldigt rätt om gårdagens väderutseende så det är nog tyvärr bara att räkna med en hel del "liquid sunshine".

Avgången är så klart avhängig regnmängden men fredag är nog en kvalificerad gissning och då tar vi damen norostvart mot Portland för slutlossning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar