08 januari 2012

På driven

Modern teknik i sin ädlaste form. Liverapporterad sport!
Foto: Pontus Jönsson

ATLANTEN - 120 SJÖMIL NORDOST CAPE HENRY
2012-01-08 kl 19:00 svensk tid (13:00 lokal tid)Vi närmar oss slutet på den här sjöresan mellan Corner Brook och Norfolk. Vi stannade till och drev med vind och sjö några timmar på förmiddagen för att justera ankomsten till lotsplatsen vid Cape Henry. Att köra allt för sakta är inget bra alternativ eftersom maskineriet tar en del stryk av slöfart. Lots plockar vi kl 04:30 i morgon bitti och kan då vara inne för att förtöja och klareras in i god tid innan stuveriet drar igång med lossningen.

Att bara ligga och driva passade mig utmärkt eftersom jag då kunde ställa upp min dator och följa Annica och gänget, LIVE via nätet, när VästeråsIrsta besegrade Höörs HK H 65 nere på skånsk mark. Eftersom det är lika glest mellan fartygen här på kusten som mellan träden på ett kalhygge så gick det utmärkt att ha ett öga på matchen och ett öga i radarn.

Väl nere i Norfolk åker Micke rep hem och Lasse rep kommer ombord. Även däckseleven Pontus drar hem och blir avlöst av en ny kadett. Vi hoppas att vädret blir bra i Virigina och att inte allt för mycket regn stör lossningen. Nu drar vi strax igång huvudmaskin igen och fortsätter färden. Nödstyrning står på programmet för eftermiddagen och i övrigt blir det en lugn söndag i TransFighter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar