26 januari 2012

Snöig tillvaro


CORNER BROOK, NL
2012-01-26 kl 18:45 svensk tid (14:15 lokal tid)Med undantag för gårdagen har det varit några minusgrader och yrande snö mest hela tiden sen vi kom hit. Det är i alla fall betydligt bättre än regn i alla fall och att bergen runt omkring pryds av ett vitt täcke är riktigt grannt. Det är ju trots allt vinter!

Stuveriet jobbar bara två skift om dagen och hoppar över nattskiftet vilket som sagt bara är skönt. Eftersom lastningen rullar på fortare än vad pappersmaskinerna hinner producera resterande lasten så pratas det om att det blir uppehåll under lördag och söndag också. Ska passa på att uppsöka en frisör innan det är dags att börja provpacka för hemresan.

Sir Robert Bond
Foto: Pontus Jönsson
Vintertid, när issituationen är för besvärlig i Belle Isle Strait, brukar färjan som vanligtvis går däruppe anlöpa Corner Brook istället. SIR ROBERT BOND som den heter kom igår kväll och eftersom hon lossar sin last via akterramp och rampläget vid Western Terminal är vinkelrätt mot kajen måste hon göra en "Medelhavs-förtöjning". Det vill säga lägga av båda ankarna i fören och sen backa upp mot läget, lägga rampen och förtöja med ett par akteränder där bak. En inte alltför vanlig syn.

Livet lunkar på här ombord annars och idag är det torsdag = Ärtsoppa och pannkakor. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar