07 mars 2012

600 inlägg - lite bloggnostalgi

600:e blogginlägget sedan starten 2007

En gråkall novemberdag 2007 bestämde jag mig för att starta den här bloggen som sedan dess begåvats med inte mindre än 600 inlägg (detta inkluderat). Vad passar då inte bättre så här en strålande solig marsdag än att gräva lite i arkiven och fälla en tår för svunnen tid. Dags för lite nostalgi alltså. Flera av texterna innehåller också länkar till de inlägg som jag refererar till.

För den sjöfartsintresserade med inriktning mot sidolastare fanns ett riktigt litet praktexemplar i Terneuzen i september 2008. I inlägget med benämningen --Dockskåp-- kunde man läsa om vårt besök i Holland där vi låg tillsammans med en "miniatyr-sidolastare" åtminstone med våra mått mätta. Vidare kan nämnas vårt besök långt upp i Saguenay River där vi lastade en dellast av pappersmassa i --Grand Anse-- eller varför inte min egen variant av --Lucia-utstyrsel-- i samband med att jag skulle ner i några ballasttankar. 2008 avslutade jag sedan med att redovisa mina observationer gjorda på --gymmet-- i Köping. En kort sammanfattning av vilka olika människor man kan tänkas möta på ett gym.

2009 vittnar om ett urval övningar där jag bland annat blev överraskad av en oförberedd --Man över bord-övning-- när båsen plötsligt blivit instruerad att kasta en lastpall överbord och larma mig på bryggan för att se om jag hade koll på hur en sån situation hanteras. En annan pärla var när spansk militär höll --Antiterrorist-övning-- ombord på Fighter när vi låg i Ferrol. En ganska ovanlig situation att se ett gäng maskerade elitsoldater belägra fartyget. Det var också under det året som jag samlat ihop tillräckligt med tid för att kunna plocka ut högsta behörigheten --Sjökapten-- från Transportstyrelsen.

Appropå sjötid och utbildning så gjorde jag 2010 en sammanställning över de fartyg i vilka jag gjort min tid som --elev-- under den fartygsförlagda delen av tiden på Sjöfartshögskolan i Kalmar. Det året inleddes också med en bultvurpa över tröskeln till en vattentät dörr när vi låg i Kemi. Resultatet blev ett sår på smalbenet som kapten Krister omsorgsfullt --sydde ihop--. Några andra som gjorde en volt var stuvarna i Sheerness fast de gjorde det med en --truck--, en kanske inte helt lyckad manöver. Jag gav mig också på uppgiften att försöka beskriva en --helt vanlig dag ombord-- i det stolta atlantfartyget TransFighter. 2010 avslutades sedan med ett besök på --Cityvarvet-- för rutinmässig dockning.Under förra året, 2011, kunde man bland annat läsa om mitt frenetiska krigande mot --Mördarsniglarna-- i mammas och pappas trädgård. Tillika återfanns en hel del inlägg i --sportens tecken-- för att inte glömma en intensiv dag när jag och några till tog flyget över till --England--, kollade på fotboll och flög hem igen samma kväll. En mycket minnesvärd tripp.

Nu laddar vi om för många nya inlägg och framför allt då när jag är ombord. Påmönstring i Norfolk på måndag är det som gäller och jag ser fram emot en ny törn ombord!

2 kommentarer:

 1. Imponerande. Att skapa en blogg och hålla den aktiv i många år. Sen att skrivfel och särskrivningar uteblir samt indelningen av styckena gör allt bara bättre.

  Mvh, nöjd läsare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar ödmjukast. Är heller inte förtjust i allt särskrivande så jag gör mitt yttersta för att hålla ihop det :)

   Radera