25 mars 2012

Då var det vinterkyla igen

Alongside in Corner Brook
Foto: Pontus Jönsson

CORNER BROOK, NL - CANADA
2012-03-25 kl 18:00 svensk tid (13:30 lokal tid)Som jag avslutade föregående inlägg med så väntade vi oss skitväder som avslutning på sjöresan till Corner Brook. Så blev också fallet och det var stundtals ganska gropigt på nordgående längs Newfoundlands västkust igår. Starka nordvästliga vindar levererade inte bara grov sjö utan även betydligt kallare luft än den vi blivit bortskämda med nere i Norfolk och Portland. Faktum är att nu på förmiddagen vid ankomsten så visade termometern -8°C...burr!

Någon is är det inte tal om i fjorden men just runt kajen hade det samlats så pass mycket is att det ställde till besvär vid förtöjningen. Det blev lite trixande och jigglande fram och tillbaka innan det var så pass rent från is mellan fartyget och kajen att vi kunde komma långsides.

Idag är det söndag och då händer inte mycket ombord utan vi laddar för en ny arbetsvecka i Transatlantics tjänst. Lastningen kommer enligt senaste uppgifterna att dra igång på onsdag morgon så då ges det tid för oss att pyssla om fartyget lite under tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar