13 mars 2012

Framme på jobbet igen

Upp-packning pågår i min "lägenhet" ombord
Foto: Pontus Jönsson

NORFOLK, VIRGINIA - NORFOLK INTERNATIONAL TERMINALS
2012-03-13 kl 23:00 svensk tid (18:00 lokal tid)Säga vad man vill men pendlingsavståndet till och från jobbet är ganska stort, eller vad sägs om 24 timmars restid för att komma fram? Fast å andra sidan när jag väl har tagit mig hit är det inte långt att ta sig från hytten till jobbet varje dag.

Uppstigning 05:30 för att packa det sista, bädda sängen, rycka ur alla kontakter ur väggarna, ta en dusch och sedan spatsera ner till järnvägsstationen. Tåg till Bålsta och buss därifrån var upplägget och tydligen var det linjeutbildning på linje 579 från Bålsta till Arlanda för chauffören hade en supervisor med sig. Hålla tidtabellen var tydligen inte det primära för dagen men trots försening kom jag upp i bra tid till Terminal 5 som förvånande nog ekade ganska tom. Knappt nån kö till incheckningen gjorde att jag lugnt och sansat hann käka frukost innanför säkerhetskontrollen innan jag lunkade bort mot gaten för att borda flight SK945 till Chicago.

Starka västliga vindar förlängde flygtiden lite men jag hade ingen brådska, jag hade ju 6 timmar och 25 minuter att slå ihjäl på O'Hare-flygplatsen innan nästa plåtfågel skulle bära mig ner till Norfolk, Virginia. Några timmar av den väntetiden åts upp av förseningen, köerna till Immigrations och stunden i "apburen" för närmare granskning eftersom jag är sjöman. Nåväl det har vi vant oss vid och jag hade sen gott om tid för lite mat och lite slösurfning på flygplatsens nät.

Efter några timmars sömn drog arbetsdagen igång i morse med lite regn som sedan byttes ut mot strålande sol och 22 varma celsiusgrader. Ett bra byte tycker jag. Stuveriet lossar för brinnande livet och avgång siktar vi på i morgon kväll och då fortsätter vi upp till Portland, Maine.

Slutligen upptäckte jag att Blogger gjort om kommentarsfunktionen lite och man kan nu svara direkt på enskilda kommentarer vilket jag kan tycka ökar möjligheten att interagera med er bloggläsare på att tillfredställande vis! En bra funktion alltså.

2 kommentarer:

  1. Då skickar jag en kommentar "på prov" så får vi se hur det funkar! :) Hoppas att du har det fint därborta, förstår verkligen om du är trött efter den långa resan! 22 grader torde väl mildra det hela. Hörs och ses!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då provar jag att svara också :) Jodå det tar ut sin rätt att resa så långt men alltid lika skönt när man får gå och lägga sig sen :) Ha det bra du med!

      Radera