21 mars 2012

Med vatten i tankarna

Matrosen Richard Bailoses vaskar däck
Foto: Pontus Jönsson

GULF OF MAINE, YELLOW ZONE
2012-03-21 kl 17:00 svensk tid (12:00 lokal tid)Nu är all last lossad i respektive hamn och vi återvänder upp till Corner Brook med sånär ett tomt fartyg. Lasten har till största delen ersatts med vatten i många av de 28 ballasttankar vi har ombord, som för övrigt rymmer totalt 8250 kubikmeter vatten, men vi har också ett antal rullar wrapper destinerat Corner Brook. Wrapper är alltså det papper som används som omslag för Newsprint-rullarna som tillverkas på bruket.

Det var två fantastiskt fina dagar i Portland och lossningen gick väldigt smidigt. Vid 18-tiden igår kväll lyftes den sista rullen ner från lastbordet och placerades på väntande trailer. Därmed var det bara att lyfta iland stuveriets truckar, bomma igen sidoporten och invänta lots för avgång mot Corner Brook. Fiskeri är en vanlig sysselsättning i Portland-området och det brukar vara mer regel än undantag att man får köra slalom mellan fiskebåtarna på väg ut ur separationen efter lotsplatsen. Gårdagskvällen var inget undantag.

Idag har vi haft en brandövning och jag har bytt resterande ballastvatten. Nu stundar lite lastplanering och kanske nån timma sittandes på rygg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar