15 mars 2012

På väg mot Portland

En liten stund för eftertanke måste man alltid ha tid för

UTANFÖR VIRGINIAS KUST, USA
2012-03-15 kl 17:00 svensk tid (12:00 lokal tid)Avslutningen på besöket i Norfolk skedde helt planenligt och strax innan midnatt var all last lossad, några wrappingrullar destinerade Corner Brook lastade, pappersexcersisen med förmän och agent avklarade och ryggläge intogs för några timmars sömn innan avgången som var satt till 05:30.

Vädret har man definitivt inte kunnat klaga på under vistelsen i Virginia och heller inte för sjöresans första trevande timmar denna förmiddag. Solen skiner och två-siffriga temperaturer redovisas på den, av SMHI utlånade, termometern som är placerad utomhus strax akter om bryggan. Fast redan vid ankomst Portland på måndag morgon kan vi nog räkna med svalare temperaturer och hur det är i Corner Brook vågar jag inte ens spekulera i. När båten lämnade Newfoundland för någon vecka sen var det fortfarande en hel del snö och många minusgrader. Vi får helt enkelt lasta lite varm luft i Portland och lossa den i Corner Brook för att påskynda vårens intåg på ön.

Nu har just lunchen intagits och jag tänkte pyssla med lite administrativa sysslor innan jag eventuellt sätter mig en stund i solen på akterdäck. Det är ju bäst att passa på när tillfälle ges.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar