19 mars 2012

Tidig ankomst till Portland

Bulkfartyget FENELLA förevigat denna måndagmorgon i Portland
Foto: Pontus Jönsson

MERRILL MARINE TERMINAL, PORTLAND, ME
2012-03-19 kl 16:00 svensk tid (11:00 lokal tid)Arla morgonstund
Foto: Pontus Jönsson
Morgonstund har guld i mun brukar det ju heta. Nått guld såg jag dock inte till men däremot smakade det gott med en kopp kaffe när jag kom upp på bryggan efter att ha blivit purrad klockan 04:35. Det började då bli dags att byta ut sjölotsen mot hamnlotsen och den sistnämnda anlände via bogserbåt, samma bogserbåt som sedan assisterade oss till kaj. För att komma in till den innersta delen av hamnen passerar vi Casco Bay Bridge som måste öppnas på vår anmodan för att vi ska komma igenom. Detta gjordes också och strax före 06 lokal tid var vi fastknutna i Portland.

Vi hade sällskap här av bulkfartyget FENELLA som lossat sin last av China Clay. En strålande fin soluppgång fick vi oss till livs också, samt att morgonsolens ljus som behagligt vilade på FENELLA gjorde att jag inte kunde motstå frestlesen att ta en bild och dela med er. Spegelblankt i hamnbassängen var det dessutom denna morgon.

Vi har ovanligt mycket last för Portland med oss den här gången så det blir nog inte tal om avgång förrän sent i morgon kväll eller tidigt på onsdag morgon. Shipping Ordern från Corner Brook har precis trillat in i min elektroniska brevlåda så det betyder att det är hög tid att börja planera för hur fartyget ska lastas här näst. Som jag berättat tidigare ett mastodontpussel som den här gången tycks involvera inte mindre än 20 400 bitar!

3 kommentarer:

 1. Ska ni bara harva runt på den sidan pölen? Snart dags att korsa Atlanten igen va?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga Atlantresor inom synhåll vi upprätthåller den Nordamerikanska kustfarten istället :)

   Radera
 2. Verkar lite enformigt, men samtidigt så har ni ju jobb iaf, och det är ju huvudsaken.

  SvaraRadera