12 april 2012

Ett amerikanskt rosa band

En rosa betongbil som slår ett slag för bröstcancerforskning

NORFOLK INTERNATIONAL TERMINALS, VIRGINIA
2012-04-12 kl 19:00 svensk tid (13:00 lokal tid)Sedan igår morse är vi förtöjda vid RoRo-läget i Norfolk och lossningen har pågått sedan ankomst. Vi har nu bytt ut stora delar av besättningen och vinkat adjö åt alla glada avmönstrare som såklart ser fram emot en välförtjänt semester. Om några veckor är det också min tur men det blir från Corner Brook jag får äran att resa hem. Strax efter ankomst siktades en lite annorlunda lackerad betongbil vid ett av de byggen som pågår här i hamnen. Man hade lackerat den rosa och tryckt texten "Breast Cancer Awareness" på den. Fint initiativ.

Nattlig lastoperation
Det är alltid mycket liv och rörelse i den här hamnen, dag som natt, och det transporteras massvis med containrar fram och åter från lagringsplatser till fartyg. Imponerande logistik. Bilden till vänster föreställer ett containerfartyg som lastas under de senare timmarna av onsdagen och hon måste ha blivit färdig under natten för i morse låg det ett nytt fartyg på hennes plats. Det går undan alltså.

För vår del ser det ut att bli avgång sent i morgon kväll och då drar vi oss upp mot Portland igen. Det har varit ganska blåsiga dagar här i Norfolk så vi kan ju hoppas att det blåst färdigt till vi ska ge oss ut på det blå igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar