08 april 2012

Mycket att titta på idag

Grimaldis GRANDE GUINEA på väg mot Afrika

SÖDER OM NANTUCKET
2012-04-08 kl 18:00 svensk tid (12:00 lokal tid)USA's ostkust är inte direkt känt för den täta fartygstrafiken utan man brukar snarare få gå flera vakter i sträck utan att se något på radarn överhuvudtaget. Visst förekommer det en och annan vilsen fiskare men i övrigt ytterst sparsamt med båtar. Det enda undantaget är när man passerar utgången på den trafikseparering som tar fartyg ut från New York ostvart söder om Long Island och vidare mot Nantucket Shoals. Här brukar det i alla fall kunna siktas en del containerjagare och annat på väg till och från "det stora äpplet".

Trevligt sällskap
Idag var det faktiskt en handfull fartyg i området när vi passerade och däribland ovan avbildade GRANDE GUINEA som passerade oss på sin väg från New York till Dakar. Hon har alltså några dagar i sjön att se fram emot. Fast inte nog med det så hade vi ett tag sällskap av en ung val, av för mig okänd art, som mer än gärna visade upp sina färdigheter i en baklängesvolt. Det är inte ofta man ser dem göra sådana utsvävningar utan för det mesta skymtar man en ryggfena eller den vattenkaskad som åstadkoms när den blåser.

Påsken har förflutit lugnt här ombord. Igår bröt vi den sedvanliga lördagsrutinen att äta smörgåsbord till lunch och ersatte påskmaten med grillspett. Ett helt okej byte. Istället tog vi igen detta idag och köttbullar varvades med prinskorv och Janssons frestelse samt annat smått och gott. Nu tuffar vi vidare ner mot Chesapeake Bay och tar lots för Norfolk på onsdag morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar