18 april 2012

På promenad i Portland

TransFighter till kaj vid Merrill Marine Terminal

MERRILL MARINE TERMINAL, PORTLAND, MAINE
2012-04-18 kl 23:00 svensk tid (17:00 lokal tid)Det slog mig häromdagen att jag inte varit iland i Portland sen jag var elev ombord i CORNER BROOK för 10 år sedan. Så det var hög tid att ta en promenad för att återknyta bekantskapen med denna trevliga stad. Jag och Mats spatserade iväg efter middagen och det även om solen var på väg ner blåste ljumma vindar och det var god 22 plusgrader i luften. Det myllrade med folk längs gatorna, alla trodde det var sommar och hade endast shorts på sig. Det hade inte vi och det var vi rätt glada för när vi tågade hemåt strax före midnatt för vid det laget hade det blivit betydligt svalare.

En av de många stora
villorna i Portland
Det ligger en hel del flådiga kåkar på höjden bort mot sjukhuset så vi tog den vägen in till stan även om det innebar några minuters längre gångtid. Det var det helt klart värt. Något annat som förvånar mig varje gång är det överflöd av Volvo-bilar det finns i Portland. Var man än tittar så ser man en Volvo och även för den delen en hel del Saab. Alla modeller är representerade, vi såg bland annat ett par olika 245:or, några 745:or och till och med en C30. Fast populärast är allt XC70 av olika årsmodeller och utförande.

Här i USA existerar
fortfarande GULF
Idag var vi ett gäng som tog en taxi till Maine Mall på eftermiddagen. Shopping stod på tapeten och för egen del resulterade det i ett par jeans som ju är väldigt billigt häröver om man jämför med priset hemma. En trevlig vistelse i Portland alltså.

Allt medan vi varit ute på dessa upptåg har stuveriet jobbat vidare och avgång mot Corner Brook är satt till i morgon runt lunch. Det väntar dock ett antal dagars väntan till ankars i Bay of Island innan vi kan komma till kaj i Canada. Det är ett fartyg som ska lasta före oss och hon beräknas anlända i slutet på månaden. Jag ska i alla fall mönstra av i Corner Brook men exakt när detta kan bli är beroende på när det andra fartyget är färdigt alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar