24 april 2012

Truck-kyrkogård?

Truckarnas sista vila

CORNER BROOK, NL, CANADA
2012-04-24kl 20:00 svensk tid (15:30 lokal tid)Så har vi då äntligen kommit fram till Corner Brook efter lite strul och missförstånd hos lotsverket vilket resulterade i att vi kom till kaj några timmar senare än beräknat. Fast det gjorde inte speciellt mycket eftersom vi ändå inte börjar lasta förrän i morgon. Det första som möter en när man går iland på kajen är skrotupplaget utanför truckverkstan. Nya truckar har ju anlänt så då är man inte sen med att plocka delar från de sämsta av de gamla för att åtminstone få några som fungerar bra. Ibland står här också grävmaskiner och midjelastare, en veritabel truck-kyrkogård alltså.

Jag tänkte ta en promenad upp till Corner Brook Plaza efter middagen, detta är alltså ett av de större köpcentrum bygden kan erbjuda. För er som inte haft äran att besöka den plats så kan jag meddela att vägen dit är minst sagt kuperad så det blir nog en uppfriskande walkabout.

Hemresan är nu bokad och jag flyger från Deer Lake på lördag eftermiddag och landar hemma i Sverige på söndag klockan 14:05. Flygningen går via Halifax och London, en väl beprövad rutt som brukar funka fint. Framför allt är det skönt att Atlantflygningen bara är knappa sex timmar, ju mindre tid i trånga flygplanssäten desto behagligare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar