14 maj 2012

På kryss

K-märkta BIRGER JARL lägger ut från Skeppsbron
Hurtigrutens FRAM på besök
Fantastiskt trevlig kryssning till Åland i helgen. Det var lagom mycket folk ombord så man behövde aldrig trängas, vädret var riktigt bra och Blender som stod för musiken är alltid toppen. Innan avgång tog vi varsinn öl på GUSTAF AF KLINT som ligger för om BIRKA PARADISE vid Stadsgården. Väl skyddade från regnet utanför satt vi på första parkett och kunde beskåda båtlivet på Stockholms ström. En blandning av yrkestrafik och fritidsbåtar passerade revy och i bakgrunden låg Hurtigrutens kryssningsfartyg FRAM förtöjd vid Skeppsbron. En inte helt vanlig syn.

Innan bussen gick mot huvudstaden i lördags passade jag på att ansluta familjerna Trygg/Lindell/Eriksson/Karlsson/Johansson för en rundtur i Köpings rådhus där det hölls öppet för allmänheten. Mer om detta evenemang och även en bild på nästan hela vårt gäng finns på Köpings kommuns hemsida: http://www.koping.se/nyhetslista/nyheter-kommun-och-politik/rundtur-popular-nar-radhuset-hade-lordagsoppet/. Där kan man också se mig med telefonen i högsta hugg eftersom jag löste sista delen av veckans Melodikrysset där på plats.

Mycket fartygsrörelser i hamnen, stora som små
Nu är det en ny vecka i ledighetens tecken som tar sin början. Har en hel del spännande på gång och ska bland annat hälsa på en sjöpolare och hans familj nere i Västervik. På återskrivande!

1 kommentar:

  1. Kryssningar är trevliga. Jag såg er i Ålands Hav, där vi i reducerad fart (18knop) sakta smög förbi på väg upp mot Kemi. Ha en bra fortsatt ledighet.

    SvaraRadera