18 juni 2012

En heldag med New York som utsikt

Manhattan med byggprojektet som blir nya World Trade Center

UTANFÖR DELAWARE BAY, USA
2012-06-18 kl 18:00 svensk tid (12:00 lokal tid)Det blev en heldag på New Yorks redd igår. Vi tog lots vid Sandy Hook på morgonkulan och hade ankrat strax innan frukost.

Frihetsgudinnan
Något besviken blev jag när jag drog upp rullgardinen eftersom det var mulet och disigt vilket ju inte alls var med i mina beräkningar. Det har i och för sig vissa fördelar rent fotografiskt men också en hoper nackdelar och det var framför allt dem jag led av innan solen faktiskt gjorde bejublad entré efter lunch. Eftersom avgången från Stapleton Anchorage blev strax efter 19 så hade jag hela eftermiddagen på mig att försöka få några bilder.

Queen Mary 2
Det visade sig också att söndagar var en stor kryssningsdag i New York för på eftermiddagen defilerade ett antal kryssningsgiganter förbi oss där vi låg strax utanför St George's terminal på Staten Island som är ena änden på färjelinjen mellan Staten Island och Manhattan. Bland annat skådades DISNEY MAGIC och QUEEN MARY 2.

Passagen under Verrazano Narrows Bridge väckte minnen, från simulatorövningarna i skolan, till liv. Vi hade två olika övningar som involverade New York, bland annat "New York Out" som började till ankars på New York redd och gick ut på att tajma in passagen av bron vid rätt tid. Något som visade sig svårare än man kan tro :)

För fler bilder från gårdagen klicka på den här länken: TransFighter - Bunkring NY

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar