24 juni 2012

Mot Venezuela via Mona Passage

ACL's ATLANTIC COMPANION på väg mot Baltimore

PASSERAT CAPE HATTERAS
2012-06-24 kl 18:00 svensk tid (12:00 lokal tid)Efter en hel del strul med resor till och från Norfolk för avlösande besättningsmedlemmar så är vi nu i alla fall äntligen på väg sydvart mot Venezuela.

Thunderstorms och inställda flyg låg bakom det faktum att vi var tvungna att lämna kajplatsen i Norfolk för att ankra på redden i väntan på att påmönstrande 2:e styrman kunde anlända. Att ligga kvar vid kaj var inget alternativ eftersom hamnen tar ut löjeväckande höga avgifter för "parkeringsplatsen".

Igår kväll kunde vi i alla fall lätta ankar och tuffa ut mot lotsplatsen, där lotsen debarkerade (steg av) och vi fortsatte på egen hand ut genom trafiksepareringen sydostvart mot Cape Hatteras. Nyss nämnda udde passerade vi under morgonen och styr nu ner mot en punkt mellan Dominikanska republiken och Puerto Rico (Mona Passage). Det tar oss förbi Mona Island och sen rätt sydvart mot Puerto Cabello. Hamnen är tydligen ganska vältrafikerad så vi har blivit förvarnade om några dagar till ankars där nere i väntan på kajplats. Så vi får se när vi kan komma till kaj och lossa resterande Corner Brook-last.

Behaglig värme, uppfriskande solsken och ett lugnt blått hav är vad vi bjuds på denna söndag. Man kunde ha det sämre helt klart!

2 kommentarer:

  1. Stannar ni till i Cuba också?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr inte :) Det blir raka spåret upp till Corner Brook igen efter Venezuela!

      Radera