16 juni 2012

Ny bordsplacering

Elev Jens-Ola sätter av position vid överlämnandet av vakten

SYD MARTHA'S VINEYARD, USA
2012-06-16 kl 18:00 svensk tid (12:00 lokal tid)En av nyordningarna, förutom att vi har ny befälhavare ombord, som jag upptäckte när jag kom ombord var att vi bytt bord i mässen. Jag höll nästan inte på att känna igen mig. Eftersom vi nu endast är ett fåtal svenskar kvar ombord så gjorde vi en rokad och bytte bord med filippinarna. Det funkar såklart alldeles utmärkt.

Ny befälhavare är en sanning med modifikation eftersom Thomas varit ombord hos oss förut och gjort några gästspel. En mycket trevlig bekantskap och ett kärt återseende.

Vi gick från Merrill Marine Terminal i Portland kl 10:00 lokal tid igår och puttrar nu fram på en maskin, med reducerad fart, för att anpassa vår ankomst till Sandy Hook lotsstation tidigt i morgon bitti. Sen släpper vi draggen strax innan frukost för att enligt planerna ta emot första bunkerbåten klockan 08:00 och nästa klockan 13:00. Dessa herrar (och damer) brukar ha för vana att slarva med tiderna så det är inte alls säkert att schemat håller. Hur det än är så hoppas jag på fint fotoväder eftersom jag tillbringar förmiddagen som ankarvakt på bryggan och då kan passa på att plåta en och annat New York-motiv.

Nu är det dags att skriva av vakten och bege sig ner för lite lördagslunch. Smörgåsbord såklart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar