10 juni 2012

Snart avgång mot USA

Gårdagens solnedgång över Humber Arm

CORNER BROOK, NL, CANADA
2012-06-08 kl 18:15 svensk tid (13:45 lokal tid)Det börjar dra ihop sig för avgång. Sista rullen har gått ombord för en timma sedan och arbetet med att lyfta iland stuveriets truckar pågår för fullt just nu. Eftersom vi ska ner till Venezuela är det lite speciella arrangemang den här gången. Vi har nämligen fått låna två truckar av stuveriet i Corner Brook på grund av att stuveriet nere i Puerto Cabello inte har några egna truckar att sätta ombord. Skicket på Corner Brooks truckar är minst sagt varierande men överlag ganska dåligt så vi får hoppas att dessa två pjäser nu håller måttet under lossningen i Sydamerika.

Första anhalten är Portland där vi ska lossa första skvätten av vår last, sen stundar Norfolk där merparten går iland. Kvar återstår då 1:ans lastrum på Tween deck som hyser lasten destinerad Venezuela.

Vädret har bättrat på sig och helgen har varit riktigt angenäm här på Newfoundlands västkust. Inte bara solsken utan svaga varma vindar som svept in. Vad gäller prognosen för resan ner till Portland så ser det mycket lovande ut men förmodligen får vi dras med den sedvanliga dimman som så ofta gör sig påmind så här års.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar