27 juni 2012

Solsken i Karibien

Dagens tittut

NAVIDAD BANK, NORR OM DOMINIKANSKA REPUBLIKEN
2012-06-27 kl 18:00 svensk tid (12:00 lokal tid)Det senaste dygnet har det varit lite friskare vind vilket dragit ner farten något men under förmiddagen idag mojnade det och vi tuffar nu på med siktet inställt på att släppa draggen utanför Puerto Cabello på fredag morgon.

Termometern visade +28°C grader när jag gick ner från bryggan vid midnatt och den visade detsamma när jag kom upp igen i morse. Solen som har varit med oss fortsätter att dela med sig av sin värme och havet bidrar på sin kant också med ytvattentemperaturer på +28 även där.

Vi passerar just Navidad Bank som är en uppgrunning strax norr om Dominikanska republiken. Fascinerande att det gå från 1700 meter djupt till bara 5,5 meter huxflux. Vi kommer ner till Mona Passage under min vakt ikväll och sen återstår bara 1,5 dygn på rakt sydlig kurs mot Venezuela.

I morgon förmiddag tänkte jag hålla en liten säkerhetsdragning för besättningen med tanke på ankomsten till Sydamerika och risken för fripassagerare. Vi får helt enkelt vara ännu mer på vår vakt än vi normalt är. Det är i alla fall inte pirater det är frågan om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar