02 juli 2012

Förhalat till ny kaj

Tagit sig vatten över huvudet?!

PUERTO CABELLO - KAJPLATS #6, VENEZUELA
2012-07-02 kl 19:30 svensk tid (13:00 lokal tid)Det är inte vårt fartyg på bilden ovan som tur är. Hela hamnen kryllar av, förutom den förvånansvärt stora mängd handelsfartyg man lyckats klämma in på så här liten yta, en stor mängd vrak i allsköns olika skick och positioner.

Allt flöt på väldigt bra fram till i lördags kväll när jag fick beskedet att avlastaren lyckats bomma att fixa ett tillstånd som skulle berättiga lastbilarna vi lossar pappret till att köra även efter klockan 23 på lördagen. Eftersom man inte fick tag på vederbörande tillståndsutfärdare så stoppades lossningsoperationen då och fortsatte nu på måndagsmorgonen.

För att ytterligare ställa till det så hade vi fått vår kajplats tack vare att agenten lovat att vi bara skulle "ockupera" den i 36 timmar. Nu sket sig ju det och man hotade med att slänga ut oss på redden igen för att invänta ny kajplats och först då kunna fortsätta lossningen. Som tur var hittade man en alternativ kaj vi kunde använda och vi förhalade dit igår eftermiddag. Det var sagt kl 13:00 men det blev 15:00, lotsarna här verkar köra med en "akademisk kvart" som istället för 15 motsvarar 120 minuter!

Procopio med sin fångst
Filippinarna gillar att fiska och häromkvällen mötte jag en glad reparatör som fångat en hyggligt stor, röd fisk på sin krok. Om den har ätits upp eller inte är fortfarande okänt.

Vi hoppas nu kunna avgå nån gång under kvällen/natten i alla fall och sätta fart upp mot Canada där en ny last av pappersrullar väntar på oss.

5 kommentarer:

 1. vad händer med era jobb,blir det utflaggning,med arbetslöshet som följd/Manilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu vet vi ingenting, förhandlingar pågår fortfarande med facken osv. Framtiden får utvisa...

   Radera
 2. En fisk helt i Hugo Chavez färg röd. Skulle inte ta chansen att äta den...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte jag heller, men jag tycker inte om fisk överhuvudtaget så risken är minimal :)

   Radera
 3. Din bild har jag i mitt M/V Humber Arm album. Så redan 1995 låg vraket där. Härliga tider!

  SvaraRadera