06 juli 2012

Lugnt ombord

Bryggtjänst

270 SJÖMIL SYD BERMUDA
2012-07-06 kl 16:30 svensk tid (12:00 lokal tid)


Efter hamnbesöket i Venezuela har nu lugnet åter lagt sig ombord och allt rullar på i sin vanliga lunk. Det knackas och målas lite ute på däck, maskinisterna sotar pannor och drar igång brandlarm, jag kör båt och löser korsord samt att middagsrasterna går åt till att spela "Skitgubbe". Tyvärr blev det jag som får bära med mig gubben under eftermiddagen, han får helt enkelt göra mig sällskap när jag om en liten stund tar "fem minuter på lilla visaren" i ryggläge.

Idag skiner solen som vanligt men den friska vind vi haft de senaste dygnen har helt dött ut och endast en sydostlig dyning vaggar damen fram och åter. Behagligt! I morgon räknar vi med att kunna dra fram grillen på akterdäck och fräsa på lite kött o korv med allsköns tillbehör. Det passar ju bra att fira repens födelsedag samtidigt också.

Vi har redan justerat tiden till Corner Brook-tid så nu behöver vi inte brassa klockan förrän på väg ner mot Norfolk igen. Återstår att se om jag fortfarande är ombord då eller inte.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar