04 juli 2012

Nästa brygga Corner Brook

SEABOARD PRIDE assisteras till kaj av två bogserbåtar i Puerto Cabello

MONA PASSAGE, KARIBISKA SJÖN
2012-07-04 kl 17:30 svensk tid (12:00 lokal tid)


Så har vi äntligen kommit iväg från Venezuela. Klimatet var ju behagligt men det är alltid speciellt nere i de där länderna med så kallade myndigheter som vill komma ombord och "inspektera" fast det i slutändan bara är pengar de vill åt. Sen hela tiden oron för att det, trots våra säkerhetsåtgärder, ska smyga sig ombord någon obehörig och antingen gömma sig för att fly till det rika landet i norr eller gömma försendelser som är destinerade ljuskygga mottagare i halvskumma kretsar.

När vi var utlossade sökte vi igenom fartyget ordentligt innan lotsen kom ombord, i tid till och med, och vi vände runt skutan och pep sen norröver så fort vi passerat pirarna. Nu är det Corner Brook som står på schemat och exakt när vi ska vara där är fortfarande lite oklart. Förhoppningsvis blir det avmönstring där för min del men blir vi lite tidiga så finns möjlighet att följa med ner till Norfolk också. Vi lär få påhälsning av US Coast Guard med tanke på vårt besök i Venezuela så det känns alltid bra att ha det fixat också innan jag lämnar över till Janne.

Passerar just nu förbi Mona Island igen med Puerto Rico på vår styrbordssida och Dominikanska Republiken om babord. 30-gradig värme och en frisk ostlig vind och för överstyrman Jönsson står ett besök i gymmet på "att-göra-listan".

2 kommentarer:

  1. Trevligt att följa din blogg när jag efter 45 år till sjöss har mönstrat av för gott och ska njuta av en välförtjänt ledighet.Manilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillar den! Önskar dig en härlig pension!!

      Radera