16 juli 2012

Sightseeing i Corner Brook

Kapten Thomas på äventyr

CORNER BROOK, NL, CANADA
2012-07-16 kl 17:30 svensk tid (13:00 lokal tid)


Igår passade jag och kapten på att smita iland för lite gott käk uppe på Jungle Jim's. Varsina rejäla köttbitar och en hejdundrandes efterrätt blev kvällens facit. Innan vi satte oss till bords så tog vi en liten sightseeing runt bygden och var faktiskt återigen uppe vid Captain Cooks Monument och dess utsiktsplats. Thomas idkade lite bergsklättring samtidigt som vi läste in oss på vad James Cook verkligen hade på Newfoundland att göra. Det visade sig att han var en frekvent gäst på ön.

Lastningen knallar på bra och en avgång sent tisdag kväll eller tidig onsdag morgon är mitt tips, om inget oförutsett händer såklart. I så fall är allt tajmat och klart för en ankomst nere i Virginia på måndag morgon om en vecka.

Corner Brook har visat sig från sin allra bästa sida de senaste dagarna så det känns lite tråkigt att man kanske aldrig kommer tillbaka hit. Det är många i stuveriet som jag kommer att sakna. Idag har molnigheten vuxit i takt med sekundvisaren och just nu är det helmulet och regn. Något som, enligt nyhetssändningarna, välkomnas med öppna armar eftersom det råder rejäl ökentorka på vissa håll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar