10 juli 2012

Snart i kanadensisk hamn


UTANFÖR CAPE BRETON ISLAND, NOVA SCOTIA
2012-07-10 kl 16:30 svensk tid (12:00 lokal tid)


I morgon vid den här tiden har vi nog tagit oss in i Bay of Islands och har inte så långt kvar till lotsplatsen Frenchman's Head. Bruket väntar otåligt på oss eftersom lagerytorna i magasinen börjar tryta. Det brukar ju snarare vara så att vi får vänta på papper men inte denna gång eftersom all last redan är färdigproducerad.

Temperaturen har hastigt sjunkit nu när vi närmar oss resterna av den kalla Labradorströmmen men det är faktiskt rätt så skönt. Det är ju fortfarande 20 grader varmt och strålande solsken och när det inte är så förbenat fuktigt ute, som nere i Venezuela, så kan man ha dörren ut till däck öppen och få in lite frisk luft på vakterna.

Lite små förberedelser inför ankomst kvarstår men lastplanen är färdig sedan länge och jag har till och med förhoppningar om att den kan följas den här gången. I vanliga fall får man pussla med det papper som är färdigt för stunden men nu är ju allt redo att lastas och min ursprungsplanering har åtminstone hyggligt goda förutsättningar att kunna följas. Riktigt säker kan man aldrig vara i Corner Brook :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar