20 juli 2012

Sydvart mot Virginia

Stor båt ser liten ut från högt berg

LAHAVE BANK, ATLANTEN
2012-07-20 kl 17:00 svensk tid (12:00 lokal tid)


Äntligen vågor i håret och vatten i knäna igen, på sjöresa sydvart mot avmönstring. Det är en härlig känsla det där med avmönstring. Jag vidhåller fortfarande att varje människa någon gång i sitt liv borde få uppleva en avmönstringsdag. Som sagt en obeskrivlig känsla och det kvittar om man har varit ombord i fyra månader eller fyra veckor, en hemresa är alltid en hemresa.

Kustbevakningen har nu efter moget övervägande beslutat att lätta på restriktionerna lite och kan tänka sig att släppa in oss till kaj. Däremot kommer de ändå att borda oss ett stycke ut till sjöss för en inspektion men då i syfte att besluta huruvida vi behöver beväpnade vakter ombord under liggetiden i Norfolk eller inte. Så under måndagens första trevande timmar kommer en patrull att komma ombord för att med egna ögon förvissa sig om det rena mjöl vi har i vår påse.

En härligt frisk sommardag utanför Nova Scotias kust idag med strålande solsken och en måttlig nordvästlig bris. Dags att börja provpacka och för säkerhets skull ser jag till att plocka med mig så mycket som möjligt hem om det nu är sista gången jag är ombord i TransFighter.

2 kommentarer:

  1. om du inte får vara kvar på transen kan du få mitt jobb på mätrummet gkn det vore väl kul att återse dessa väggar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha ja det hade varit en höjdare :) Jag tackar för det generösa erbjudandet Anders men i så fall försöker jag nog allt hitta en ny båt nånstans istället :D

      Radera