12 juli 2012

Tullare och Captain Cook

En trött men ändå glad besättning "inlåsta" i mässen

CORNER BROOK, NL, CANADA
2012-07-12 kl 18:00 svensk tid (13:30 lokal tid)


Nu har vi äntligen kommit till kaj men lastningen drog inte igång på en gång. Detta på grund av den välkomstkommitté som mötte oss på kajen. Nio tullare bemannade med undervattenskamera skulle göra en full genomsökning av fartyget på såväl utsida som insida. Vi i besättningen fick samlas i mässen medan denna sökning pågick och bara ägarna till de hytter de ville genomsöka fick lämna mässen när det var dags. Fyra och en halv timma tog det allt som allt innan de var nöjda och lämnade fartyget utan att ha hittat något att anmärka på.

Så framåt 21:30 tiden gick den första pappersrullen ombord och därmed var lastningen igång för den här resan. En härlig kväll igår och en riktigt härlig sommardag har det varit idag. Jag ryckte ut som IT-support och begav mig upp till Owen Place där styrman Lyberg bor för att assistera lite med hushållets datorer. På väg ner till fartyget tog vi vägen om Captain Cooks Point där det finns en fin utsiktsplats där man med fördel beskådar Corner Brook och hamnen från ovan. Tyvärr lite blåsigt men några bra bilder blev det ändå.

Vi räknar med att avgå härifrån på tisdag i nästa vecka och då följer jag med ner till Norfolk för att mönstra av där nere den 24 juli förhoppningsvis.

Vy över TransFighter vid pappersbrukets kaj

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar