25 augusti 2012

Ett nytt blad i Sjöfartsboken

NORWEGIAN DREAM
Det har sedan någon vecka varit klart att jag fått ett nytt jobb men inte förrän igår fick jag de sista detaljerna så det har inte funnits mycket att skriva här på bloggen förrän nu.

När jag nu skiljs från TransAtlantic tänkte jag passa på att börja om med något nytt och tidigare oprövat kort vilket leder mig in i kryssningsbranschen där en av mina goda vänner Pantzarfelt redan jobbar. Jag har varit nere i Halmstad och gått igenom en del tester hos Marine Profile och när de gav tummen upp fick jag erbjudande om ett jobb som styrman i Star Cruises. Ett jobb jag tackade ja till och flyger ner till Langkawi i Malaysia redan på torsdag för att mönstra på NORWEGIAN DREAM som 1st Officer.

Fartyget ligger sedan en tid tillbaka upplagd men ska nu dras igång igen och fräschas till för att möta de höga kraven i kryssningsbranschen. Så första törnen blir till största delen stillaliggande både vid kajen i Langkawi och på varv i Singapore. Bland annat ska ett helt nytt integrerat bryggsystem installeras så det kommer att bli en mycket spännande och utmanande period.

Naturligtvis tråkigt att säga adjö till grabbarna i TransAtlantic och då främst besättningen i fartyget TransFighter där jag tjänstgjort de senaste 5,5 åren. Nu väntar nya skeppskamrater, ny arbetsgivare och nya äventyr. Självklart kommer jag försöka hålla igång bloggen på samma vis som tidigare men flyttar nu fokus från Corner Brook och pappersrullar till Sydostasien och passagerare. Jag vänder blad och ett nytt kapitel kan ta sin början!

På återhörande när jag kommit ombord och installerat mig.

19 kommentarer:

 1. Inga-Lill Johansson25 augusti 2012 14:21

  Åh Pontus vad spännande! Lycka till på ditt nya jobb!Hälsningar Inga-Lill

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Inga-Lill! Det kommer att bli en spännande utmaning.

   Radera
 2. Gratulerer. Har selv tre år som styrmann i datterselskapet NCL og har bare gode minner derfra. Norwegian Dream er et flott skip. Ønsker deg all mulig hell og lykke.

  mvh Svein Lillevik, Norge

  SvaraRadera
 3. Låter trevligt Pontus!
  På med uniformen och stora smilet, lycka till!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Krister! Haha ja så får det bli, men första törnen blir det nog mest overall så jag känner mig som hemma :)

   Radera
 4. Grattis till nya jobbet. Ser fram emot många blogginlägg från Sydostasiens farvatten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack o bock Haddock, ska bli kul att få lite nytt att skriva om.

   Radera
 5. Grattis Pontus, även jag väntar på spännande berättelser...

  Mässkalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mässkalle, jag hoppas att din väntan inte ska behöva bli för lång :)

   Radera
 6. Grattis till nya utmaningarna, har varit kul att följa med "so far" och ser fram emot nya intressanta inlägg!

  Kristian

  SvaraRadera
 7. Grattis Pontus och lycka till! Kan ni inte ta en tur med båten till Köping så vi får se den, vi har ju bara båten 'Lennart' här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lars! Jag lovar att ta upp detta med ledningen så fort jag kommer ner :)

   Radera
 8. STORT grattis Jönsson! Kul med nytt jobb. Får boka in en kryssning i Sydostasien då som det verkar :) Hörs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar Henke! Jag önskar dig lycka till på ditt nya också! Självklart är ni välkomna till Fjärran Östern vad det lider :) Ha det gött!

   Radera
 9. Hej Har följt dej länge nu, önskar dej lycka till i en ny världsdel!
  Crissa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack! Kul att höra från en trogen läsare.

   Radera
 10. Oj här har det hänt en hel del.
  Grattis till det nya jobbet. :-)

  Hälsn Tomas.

  SvaraRadera