06 augusti 2012

Kryssningsdag 2: Rønne, Bornholm

Sjökortsbild över Rønnes hamn, fartygets position markerat i gult

LÖRDAGEN DEN 28 JULI 2012

Med väckarklockan ställd på 09:45 var jag redo för frukost innan landstigning i Rønne stod på programmet. Frukostbuffén var väldigt bra och det fanns rikligt med alternativ eller vad sägs om lite Daimtårta till frukost?!

Det blev snabbt trångt i det förliga trapphuset ner till däck 3 där avstigning skedde på vänster sida i fartygets färdriktning (alltså babords sida). Jag var lite nyfiken på var i Rønnes hamn vi skulle ligga eftersom jag varit där för 9 år sedan och lastat sand med M/S SKAGERN och mitt bestående minne var att hamnbassängen var väldigt trång. Om det är någon som delar min nyfikenhet så kan den nu stillas genom att titta på sjökortsbilden ovan.

Rønne, Bornholm
Det var föredömligt markerat en gångväg från kajen in till centrum och när vi väl kommit av fartyget tog vi oss medelst apostlahästarna in mot stadskärnan. Det visade sig också vara nån sorts torgfest vilket innebar en del knallar och karuseller inne på Rønne Torv. Vi passade på att utforska gågatan, som vi tidigare besökt på en semester för många herrans år sedan, och passerade bland annat en duktig lite kille som spelade saxofon till de förbipasserande turisternas stora förtjusning.

Jossan o Amir käkar glass
När törsten började göra sig påmind och fötterna värkte från allt traskande uppsökte vi en trevlig uteservering på torget där vi kunde få både kall öl och en god lunch. Jag blev sittande med ena halvan av ansiktet utanför markiserna vilket också syntes när jag kom ombord igen och tog av mig solglasögen (det såg nämligen ut som att glasögonen fortfarande satt kvar nämligen).

När vi kom ombord igen satte vi oss tillrätta på akterdäck för att lyssna på BRICKHEAD's underhållning med sångaren Mats i spetsen innan det var åter dags för avgång och därmed dags att sätta sig till bords i restaurangen FOUR SEASONS.

Vi var alla trötta efter dagen i Rønne och det blev en tidig kväll för att ladda upp inför nästa dags strapatser på Gotland. Lite OS på TV hanns i alla fall med och vissa av oss spelade bort lite pengar på pokermaskinerna ombord, vilket alltid är ett trevligt tidsfördriv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar