08 augusti 2012

Kryssningsdag 3: Visby, Gotland

Almedalen i Visby

SÖNDAGEN DEN 29 JULI 2012

Frukost lite tidigare idag eftersom ankomst Visby var satt redan klockan 10 och några utav oss hade bokat en rundtur bland gutar och ringmur, kallad "Visby med omnejd", och då gällde det att inte ligga på latsidan eftersom bussen skulle gå en halvtimma efter ankomst.

Efter en kort transportsträcka från hamnen till Almedalen påbörjades en promenad under ledning av vår guide, Eva, som hade ett förflutet inom Sjömanskyrkor världen över. Vad jag inte hade räknat med när jag oskyldigt spatserade under ett av alla träd var fågelskit. Den varan fick jag dock se på närmare håll när en välplacerad fällning landade på min axel och på min kamera med det för kryssningen nyinköpta objektivet. Som tur var klarade sig kameran bra och fläckarna på min tröja kunde minimieras. Jäkla pippifåglar.

Vackra rosor
Promenaden fortsatte till De Badande Vännernas trädgård som är en botanisk trädgård i Visby. Här fanns bland annat Tulpanträd, Edelweiss och en stor mängd rosor att beskåda. Vackra Stockrosor växte också lite här och var innanför murarna. Efter trädgården satte vi oss i bussen igen för en tur till Högklint strax utanför staden. Där kunde vi blicka ut över en passerande Gotlandsfärja och trots guidens förmaningar om rasrisk så var det många som tassade iväg utanför markeringarna för att kika över klippornas kant. Ett vanskligt företag som kunde slutat illa.

Glasmålningar i domkyrkan
Stadspromenad innanför murarna var avslutningen på rundturen och där kronan på verket var Domkyrkan och framför allt dess vackra glasmålningar. När vi insupit den sakrala atmosfären och tjuvkikat lite på dopet som hölls i kyrkan slöt vi upp med Jossan och Amir igen på torget för lite lunch. Strålande sol hela dagen fram till sekunden vi satte foten på Shuttle-bussen från centrum ut till båten. Då öppnade sig himlen vilket ledde till att de musikaliska övningarna på akterdäck flyttade in i nattklubben i stället. Det hade vi förutsett och kunde ta bra platser innan kryssningsvärdinnan kungjorde detta i PA-systemet och stället fylldes på några sekunder.

En avslutande middag, bestående av bland annat Chateubriand var en god avslutning på kryssningens tredje dag. Discodans och karaoketävling hanns också med innan vi knoppade in. Kapten Brunnsberg och hans besättning fortsatte att ombesörja fartygets säkra framförande, nu med stäven i riktning Mariehamn.

Pappa, Mamma och Tilda ute vid Högklint

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar