23 september 2012

En dag iland

Många båtar i väntan på folk vid Geoparken

STAR CRUISES TERMINAL, PORTO MALAI, LANGKAWI
2012-09-23, kl 14:30 svensk tid


Så blev det alltså en dag på landbacken för besättningen. Första halvan i fredags och "mitt" gäng igår. Det såg inte speciellt lovande ut vädermässigt när jag drog bort gardinerna i hytten igår morse men det visade sig bli kanonväder hela dagen och en kanske lite väl röd hjässa som resultat av solens inverkan.

Langkawi Cable Car
Avfärd med två bussar från kajen kl 09:00 för en dryg halvtimmas färd till linbanan. Det var lugnt med folk så tidigt på morgonen och inga köer. Det är ett högt berg eller snarare två toppar som linbanan går upp till. Man kan gå av på första stationen för att njuta av vyn innan man åker upp till toppen. Väl där finns en smal bro över en ravin till en tredje topp men den var avstängd på grund av underhåll tyvärr.

Efter linbaneturen drog vi till stranden där 6 båtar tog oss med på "Island Hopping". Båten jag åkte med började med ett besök vid Dayang Bunting Marble Geopark där vi gick genom djungeln fram till en färskvattensjö där merparten av besättningen badade. På vägen dit kantades vår väg av fräcka apor som gärna tiggde åt sig mat. En av aporna hoppade på en kvinna framför mig och försökte sno hennes tygkasse hon bara på. Ibland får man ju skämmas för "släkten".

En släkting
Från Geoparken satte vi fart mot stranden men på vägen dit svängde vi in i vik där man matade örnar. Langkawi är känt för sina örnar och det var mäktiga rovfåglar som fanns att beskåda. Tyvärr var det också riktigt kvicka vilket gjorde det svårt att få någon riktigt bra bild.

Sista stoppet var en strand på en ö inom synhåll för båten så vi kunde hela tiden hålla ett öga på arbetsplatsen också medan det njöts av sol och salta bad. Tråkigt bara att se så mycket sopor och annan bråte som flyter runt i vattnet och sköljer upp på stränderna.

En fantastiskt härlig dag var det och ett skönt avbrott för att ladda inför kommande ansträngningar. På söndag nästa vecka sticker vi ner mot Singapore och Sembawang Shipyard för att dra igång ombyggnationerna på allvar. I morgon blir det ankring igen för att lämna plats åt VIRGO sen åter på onsdag morgon för att förbereda det sista innan vi lämnar Langkawi.

Eagle Feeding

1 kommentar:

  1. Tack för inspiration! Vi funderar på att åka till Langkawi i vinter! :)

    SvaraRadera